Palvelut

Honkanummen hautausmaan toimistosta saat apua hautapaikan etsinnässä. Autamme teitä lisäksi hautojen hoitoon, muistomerkkien oikaisuun ja laattojen tilaukseen liittyvissä asioissa.

Hautapaikan ylläpitoon ja huoltoon liittyy asioita, jotka kannattaa säännöllisesti tarkistaa. Tämä takaa sen, että hautapaikka säilyy arvonsa mukaisessa kunnossa ja toimii jälkipolville muistamisen paikkana.

Haudan hallinta-aikaa voi pidentää Helsingin seurakuntayhtymän hautapalvelujen kautta.

Hautajaisjärjestelyt

Helsingin seurakuntayhtymän hautapalveluiden kautta varataan siunaustilaisuudet, hautaanlaskut, uurnanlaskut ja kappeleiden muut varaukset sekä vainajan katsominen. Hautapalvelut vastaavat myös laskutukseen liittyvistä asioista.

Hautapaikan valintaan ja näyttöön liittyvissä asioissa teitä auttaa kappelityönjohtaja Jyrki Heiskanen, p. (09) 2340 2937.

Siunaustilaisuuksien musiikkitoiveista voi olla yhteydessä kanttori Paula Patosalmeen, p. (09) 2340 2914.

Siunaustilaisuuteen tuotavia kukkia säilytämme seuraavaan arkipäivään asti. Suosittelemme kukkien laskua haudalla arkkuhautausten yhteydessä.

Hautaan siunaaminen. Alttarilta näkymä saattoväkeen

Hautapaikkatiedustelut

Hautojen sijaintia voi tiedustella vainajan nimen perusteella hautausmaan toimistosta puhelimitse tai sähköpostitse.

Haudan sijainnin voi etsiä vainajan sukunimellä myös Hautahaku-sivustolta

Seuraavissa tapauksissa vainajan tietoja ei löydy hautahausta:

  • haudan hallinta-aika on päättynyt
  • mikäli hautauksesta on kulunut alle kuukausi
  • vainajat, joita ei ole hautakartan tietokannassa (esimerkiksi kastamattomat lapset)
  • osa historiallisista haudoista
Hautahaku.fi palvelu on auki kännykän näytöllä.

Hautojen hoito

Haudan hoito ja haudan siistinä pitäminen on hautaoikeuden haltijan vastuulla. Haudan voi hoitaa itse tai antaa seurakuntayhtymän hautainhoitorahaston hoidettavaksi yhdeksi tai useammaksi vuodeksi. Alla olevia linkkejä klikkaamalla saat lisätietoa kesähoitosopimuksesta ja hinnoista.

Kesähoidon tilauslomake

Kesähoitojen hinnat

Muistomerkit

Helsingin seurakuntayhtymällä on pohja muistomerkkisuunnitelmille sekä muistomerkkiohjeistus

Honkanummella ei sallita reunakiviä eikä tyynykiviä. Muistomerkkien asentaminen talvikaudella ei ole mahdollista.

Muistomerkkien oikaisu

Muistomerkkien hoito kuuluu omaisille. Vinossa olevat muistomerkit voivat aiheuttaa vaaraa hautausmaalla liikkuville omaisille sekä hautausmaan työntekijöille.

Hautamuistomerkin oikaisun voi tilata kesäkaudella Honkanummen hautausmaan kautta. Muistomerkin oikaisun voi tilata myös kiviliikkeen kautta.

Honkanummen hautausmaa

Haudan hallinta-ajan jatkaminen

Haudan hallinta-aikaa voi pidentää Helsingin seurakuntayhtymän hautapalvelujen kautta. Hautapalvelujen sivuilta löytyy tietoa hallinta-ajasta.

Hautapalvelut

p. (09) 2340 6000

helsinki.hautapalvelut(at)evl.fi

Kortteli Honkanummella

Muistolehdon laattatilaus

Muistolehtoon tilattavien laattojen koko on 90 x 40 x 2 mm. Laatat ovat messinkisiä ja niiden teksti on patinoitu tummaksi. Tekstimallina on Times New Roman. Laatan toimitusaika on 2-4 viikkoa.

Muistolehdon laatan hinta on 155 € (sis. alv). Hautauksen yhteydessä tilattaessa laatta laskutetaan muiden hautauskulujen kanssa. Erikseen tilattaessa laatta laskutetaan kiinnityksen jälkeen. Vanhan laatan kunnostuksen hinta on 155 € (sis. alv). Kunnostusta varten tarvitsemme tiedon missä muistolehdossa laatta sijaitsee sekä laattaan kaiverretun tekstin.

Muistolehdon (24X, 33X, 33S, 43X, 79X, 79S ja 71 muistopaasin) laatan voi tilata Helsingin seurakuntayhtymän hautapalveluiden kautta numerosta 09 2340 6000 (ma-pe klo 10–14) tai sähköpostitse helsinki.hautapalvelut(at)evl.fi.

Pyydämme huomioimaan, että muistolehtoon voi saada laatan vain vainajalle, joka on haudattu kyseiselle alueelle.

Laattatilaus lasten muistolehtoon 40X

Muistolehtoon 40X laatan voi tilata oheisella lomakkeella.

Laatan koko on 90 x 40 x 2 mm. Laatat ovat messinkisiä ja teksti patinoitu tummaksi tekstimallina Times New Roman. Laatan hinta on 155 € (sis. alv).

Haluttu teksti kaiverretaan neljälle riville siten, että yhdellä rivillä on enintään 29 merkkiä. Myös välilyönti, piste ja pilkku lasketaan kokonaismerkkimäärään. Tekstin koko voi pienentyä, jos riville kaiverretaan maksimimäärä merkkejä.

Mikäli haluatte laattaan erikoismerkkejä, merkitkää merkkiä vastaava numero lomakkeeseen. Erikoismerkit eivät vaikuta laatan hintaan.

Lomakkeen voi palauttaa sähköpostin liitteenä osoitteeseen laattatilaus.honkanummi(at)evl.fi tai postitse (Vanha Porvoontie 225, 01380 Vantaa).

Honkanummen laattatilausmallit

Laattatilaus sukuhaudan kiveen

Sukuhaudan kiveen tulevan muistolaatan hinta on 240 € (sis. alv). Tilataksenne hautausmaalta metallisen laatan, joka kiinnitetään sukuhaudan kiveen, valitkaa jompikumpi vaihtoehdoista:

Yhteydenotto ja tapaaminen haudalla:

Voitte lähettää sähköpostitse yhteydenottopyynnön osoitteeseen laattatilaus.helsinki(at)evl.fi. Kirjoittakaa otsikkoon ”Yhteydenottopyyntö” sekä kyseessä olevan hautausmaan nimi. Sisältöön voitte lisätä halutessanne esim. puhelinnumeronne ja lisätietoa.

Hautausmaan yhteyshenkilö ottaa teihin yhteyttä sopiakseen kanssanne tapaamisen haudalle. Tapaamisen aikana täytetään laattatilauslomake, sekä sovitaan/merkitään haluttu laatan sijoituspaikka kivessä.

Kun laatta on valmis ja kiinnitetty, lähetetään lasku haluamaanne osoitteeseen. Edellytys tilauksen tekemiselle on keskustelun pohjalta saatu suostumus muilta hautaan oikeutetuilta.

Tilaaminen lomakkeella:

Voitte myös tulostaa ja täyttää oheisen ladattavan lomakkeen.

Lomakkeelle voitte piirtää (ja sanallisesti kuvailla) lomakkeen sivulle 2 laatan halutun kiinnityskohdan sukuhaudalla olevaan kiveen tai merkitä kiinnityskohdan liitteeseen. Lomakkeessa luovutetaan oikeus laatan tarkan sijainnin määrittelyyn hautausmaan edustajalle liitteenä olevan kuvaluonnoksen pohjalta. Lisäksi allekirjoittamisen edellytyksenä on keskustelun pohjalta saatu suostumus muilta hautaan oikeutetuilta.

Lomakkeen voi lopuksi (liitteineen):

• jättää/postittaa hautausmaan toimistoon (Vanha Porvoontie 225, 01380 Vantaa) tai

• skannata ja lähettää sähköpostitse osoitteeseen laattatilaus.helsinki(at)evl.fi

Laatta on kooltaan 90 mm leveä ja 40 mm korkea.

Tästä kuvasta ilmenevät materiaali- ja fonttimallit. (Kirkas laatta on poistettu valikoimasta 2023 epätasaisen laadun takia.)

muistomerkit

HONKANUMMEN HAUTAUSMAA
Vanha Porvoontie 225
01380 VANTAA
(09) 2340 1111
honkanummi.hsrky(at)evl.fi