HAUTAUSMAA

‍Honkanummen hautausmaa vihittiin käyttöön vuonna 1956. Hautausmaa sijaitsee muinaisen Ancylus-järven hiekkaisella rantatasanteella. Alue toimi ennen hautausmaaksi vihkimistä sotilaiden harjoituskenttänä.

Honkanummen hautausmaa on pinta-alaltaan Suomen suurin hautausmaa. Alue kattaa noin 76 hehtaaria. Hautausmaan ovat suunnitelleet arkkitehdit Aili ja Niilo Pulkka. Hautausmaan työnimenä oli alun perin Puistolan hautausmaa, mutta siitä päätettiin luopua harhaanjohtavuuden takia.

Hautausmaalla työskentelee vakituisesti 26 henkilöä ja kesäisin kausityöntekijöitä on noin 80. Honkanummen hautausmaal­le on haudattu runsaat 60 000 vainajaa. Alueella on kaksi kappelia, krematorio, toimisto, kukkakauppa ja lounasravintola. Honkanummella on arkku- ja uurnahautoja, muistolehtoja sekä tuhkansirottelualueita.

Muistelualueet

Honkanummen kappelin edessä oleva puistoalue suihkulähteineen on tarkoitettu omaisille hiljentymispaikaksi. Korttelien 29 ja 30 välissä on Menneiden sukupolvien muistomerkki, jonka äärellä voi muistella muualle haudattuja läheisiä.

Korttelissa 24X sijaitsee muistolehto. Korttelissa 40X sijaitsee erityinen lasten muistolehto. Sen yhteydessä on muistomerkki "Lapselle, jota emme koskaan saaneet" niiden surun kunnioittamiseksi, jotka ovat tahtomattaan lapsettomia. Omaiset voivat halutessaan tilata muistolehtoihin messinkisen nimikyltin, joka kiinnitetään kortteliin muistokiviin. Lisätietoa laatan tilaamisesta.

Korttelissa 61S on sirottelualue, jonka keskellä on yhteismuistomerkki. Aluetta kiertää kivinen puro. Omaiset voivat halutessaan valita purosta kiven ja kaiverruttaa siihen vainajan tiedot.

Honkanummen hautausmaa

Honkanummen hautausmaan uusimpiin kortteleihin kuuluu metsähautakortteli 33. Korttelissa on muun muassa tuhkan sirottelualueita.

Honkanummen hautausmaan luoteiskulmassa on tunnustukseton alue, jolle on erillinen sisäänkäynti Vanhalta Porvoontieltä. Kortteli 79H on varattu helsinkiläisille vainajille ja kortteli 79V vantaalaisille vainajille. Korttelissa sijaitsee myös muistolehto 79X sekä sirottelualue 79S.

Helsinkiläisille islaminuskoisille vainajille voidaan osoittaa hautapaikkoja korttelista 77. Korttelin haudat on rakennettu siten, että vainajat haudataan tarkalleen kasvot kohti Mekkaa. Lisätietoa: arabiankielinen aluekuvauksen

Saksalainen sotilashautausmaa

Honkanummen hautausmaan kupeessa Lahdentien itäpuolella on saksalainen sotilashautausmaa, jonne on siirretty sotien aikana kuolleiden saksalaissotilaiden ruumiit. Metsäiselle hautausmaalle on haudattu kuusi ensimmäisen maailmansodan ja 364 toisen maail­mansodan sotilasta.

Honkanummen hautausmaa

HONKANUMMEN HAUTAUSMAA
Vanha Porvoontie 225
01380 VANTAA
(09) 2340 2900
honkanummi.hsrky(at)evl.fi

Toimisto suljettu poikkeustilanteen vuoksi. Palvelemme teitä puhelimitse ja sähköpostitse.