Hautausmaa

Honkanummen hautausmaa on pinta-alaltaan Suomen suurin hautausmaa. Alue kattaa noin 76 hehtaaria. Suurelle hautausmaalle mahtuu monenlaisia ainutlaatuisia alueita.

Hautausmaan alueella on arkku- ja uurnahautojen lisäksi useampia muistolehtoja ja sirottelualueita. Hautausmaan kappelin edessä oleva puistoalue suihkulähteineen on tarkoitettu omaisille hiljentymispaikaksi. Kortteleiden 29 ja 30 välissä on Menneiden sukupolvien muistomerkki, jonka luona voi muistaa muualle haudattuja läheisiä.

Hautausmaan alueella on kaksi kappelia, krematorio, toimisto, kukkakauppa ja lounasravintola.

Metsähautakortteli

Honkanummen hautausmaan uusimpiin alueisiin kuuluu metsähautakortteli 33. Alueella on suku-uurnahautoja, sirottelualue ja muistolehto. Korttelin maisemaa hallitsevat suuret lohkareet, jotka on valaistu pimeällä.

Lisätietoa metsähautakorttelista löydät täältä

Metsähautakortteli Honkanummella

Lasten muistolehto

Lasten muistolehtoon 40X voidaan haudata lapsivainajan tuhka tai tuhkauurna. Hautauksen yhteydessä omaisilla on mahdollisuus lunastaa vainajalle metallinen muistolaatta, joka hankitaan ja kiinnitetään korttelin reunalla oleviin luonnonkiviin hautausmaan toimesta.

Raskausaikana menetettyjen lasten hautaamisesta löydät lisätietoja täältä

Korttelin muistomerkillä ”Lapselle, jota emme saaneet” kunnioitetaan heidän suruaan, jotka ovat tahtomattaan lapsettomia.

Honkanummen lasten muistolehto

Tunnustukseton alue

Hautausmaan luoteiskulmassa otettiin käyttöön vuonna 2007 tunnustukseton alue, jolle on erillinen sisäänkäynti Vanhalta Porvoontieltä. Kortteli 79H on varattu helsinkiläisille ja korttelit 79V ja 80V vantaalaisille vainajille. Kortteleissa sijaitsee lisäksi muistolehto 79X ja sirottelualue 79S.

Honkanummen tunnustukseton alue

Islaminuskoisten hauta-alue

Korttelien 74, 76 ja 77 haudat on varattu helsinkiläisille islaminuskoisille vainajille. Haudat on rakennettu siten, että vainajat haudataan tarkalleen kasvot kohti Mekkaa.

Muslimien hautauksesta löydät lisätietoa täältä

Islaminuskoisten hauta-alue

Sirottelualueet

Honkanummen hautausmaalla on sirottelualueita tunnuksettomalla alueella (79S), metsähauta-alueella sekä korttelissa 61S.

Sirotteluhautaus on mahdollista toteuttaa ainoastaan sulan maan aikana. Omaiset eivät voi olla mukana tuhkan sirottelussa.

Korttelin 61S sirottelualueen keskellä on veistos ja aluetta kiertää kivinen puro. Omaiset voivat halutessaan valita purosta kiven ja kaiverruttaa siihen vainajan tiedot.

Honkanummen kortteli 61

Saksalainen sotilashautausmaa

Honkanummen hautausmaan kupeessa Lahdentien itäpuolella on saksalainen sotilashautausmaa, jonne on siirretty sotien aikana kuolleiden saksalaissotilaiden ruumiit. Metsäiselle hautausmaalle on haudattu kuusi ensimmäisen maailmansodan ja 364 toisen maail­mansodan sotilasta.

Saksalainen sotilashautausmaa tilaa alueen hoitopalvelut Honkanummen hautausmaalta.

Saksalaisen sotilashautausmaan portti

HONKANUMMEN HAUTAUSMAA
Vanha Porvoontie 225
01380 VANTAA
(09) 2340 1111
honkanummi.hsrky(at)evl.fi